Internetdating in België: betaalde versus gratis datingwebsites

Ben je er aan toe om de stap te nemen en je in te schrijven bij een datingsite?

Internetdating in België: betaalde versus gratis datingwebsites

Ben je er aan toe om de stap te nemen en je in te schrijven bij een datingsite? Zit je te twijfelen of je je wil inschrijven voor een betaalde of een gratis datingsite? Het is goed om daar van te voren over na te denken. Dit artikel helpt je daarbij op weg.

We kunnen kort zijn over de keuze voor een betaalde of een gratis datingsite. Inschrijven bij een betaalde datingsite heeft de meeste voordelen. Hieronder kun je lezen waarom dat zo is.

Betere klantenservice

Bij een gratis datingsite is er vaak geen of nauwelijks sprake van een klantenservice. Er is vaak alleen maar een afdeling op de website met Veel gestelde vragen. Bij een betaalde datingservice daarentegen wel, je betaalt er immers voor.  Je wordt vaak snel persoonlijk te woord gestaan door een professionele medewerker. Ook kun je terecht voor tips, adviezen en problemen met bijvoorbeeld het uploaden van foto’s.

Betere website

Een betaalde website heeft vrijwel altijd een beter functionerende website, met allerlei technische snufjes zoals online testen, games en andere leuke functies. Logisch, want er werken mensen voor de site die daarvoor betaald krijgen. Een betaalde datingsite is vaak ook veel sneller, omdat het gemaakt is door professionals. Een gratis website is vaak rommelig en heeft weinig extra functies.

Ook heeft een betaalde website vaak een app als toevoeging. Dit kan heel handig zijn als je veel onderweg bent en je toch even wil checken op je smartphone om te zien of je leuke reacties hebt gekregen.

Dating Professionals

Wij zijn van mening dat Swipe-affair haar concurrenten overtreft. Dus… we raden je aan om te overwegen om van hun diensten gebruik te maken.

Bescherming van je gegevens

Veel gratis websites krijgen hun inkomsten door je gegevens door te verkopen aan andere sites, naast de inkomsten uit advertenties op hun website. Dit geef je zelf aan bij een gratis website door akkoord te gaan met de verklaring. Maar ja, die lees je waarschijnlijk niet, net zoals 99 % van de overige mensheid.

Dit doorverkopen van data gebeurt niet op betaalde sites, aangezien zij hun inkomsten werven door de betaalde abonnementen. Betaalde datingsites hebben ook vrijwel altijd een zeer transparant en makkelijk te lezen beleid over hoe zij omgaan met persoonsgegevens.


Een kijkje in de achtergrond van datingsites

Je weet waarschijnlijk al dat datingsites werken op basis van algoritmes. Op basis van je persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld het aantal kijkers op je profiel en het aantal reacties dat je ontvangt, kan de website aangeven wie waarschijnlijk goed met je matcht. Je krijgt dan bijvoorbeeld een lijstje met suggesties. Dit is vaak niet het geval op een gratis datingsite.

Betaalde sites geven vaak ook aan hoe goed je het doet op de website. Dit is dan verpakt in een mooie beschrijving van je datingstijl. Dat kan heel nuttig zijn, aangezien je dan precies weet wat je moet doen om eventueel betere resultaten te verkrijgen. Dat kan al iets heel kleins zijn, bijvoorbeeld het vervangen van je foto’s. 

Sommige gratis websites doen dit ook, maar nooit zo grondig als betaalde datingsites. Het is vaak heel algemeen, dus soms word je de verkeerde kant opgeleid.

Betere zoekfuncties

Een betaalde website heeft vaak betere zoekfuncties. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken op leeftijd, afstand, trefwoorden en andere filters. Een gratis datingsite heeft vaak geen of slechts enkele zoekfilters, waardoor het zoeken naar een geschikte partner veel meer tijd in beslag neemt. 

Uitgebreider profiel

Op betaalde websites is het beschrijven van jezelf oftewel je persoonlijke profiel, veel uitgebreider. Je kunt leuke vragen beantwoorden of soms zelfs fotocollages creëren. Ook worden op veel betaalde datingsites de profielen handmatig goedgekeurd voordat ze worden geplaatst. Dit alles maakt het makkelijker om een goede match te vinden.  Ook de mogelijkheden tot het plaatsen van foto’s is vaak op een betaalde site veel uitgebreider dan op een gratis site, waar je vaak maar één of hoogstens enkele foto’s kan plaatsen.

Aanbiedingen

Het lijkt misschien tegenstrijdig om te kiezen voor een betaalde datingsite om gebruik te kunnen maken van de aanbiedingen. Toch is dit het overwegen waard, omdat je vaak hele leuke aanbiedingen hebt als bijvoorbeeld coupons voor restaurants voor een eerste date of andere hele leuke dingen om te doen voor heel weinig geld. Dit wordt vaak niet aangeboden op betaalde datingsites.

Conclusie

Het is duidelijk dat betaalde datingsites een veel betere keuze zijn dan gratis datingsites. Ze geven de beste mogelijkheden en het hoeft echt niet duur te zijn. Wees niet bang om de eerste stap te zetten en overweeg eerst een abonnement  van een maand als je nog twijfels hebt. Op die manier heb je een maand de tijd om eens rustig rond te kijken en kun je altijd nog opzeggen. Op deze site (you can replace it by the name of the website and link it) vind je veel beoordelingen van betaalde websites. We raden vooral SexyMeets.club aan om een leuke en spannende date te vinden.


10 Replies to “Internetdating in België: betaalde versus gratis datingwebsites”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dating Site Reviews
5.0 rating
GoHookup.com is trots op een grote gebruikersgroep in heel België
4.3 rating
eHarmony objectief beoordeeld: de voor- en nadelen
4.5 rating
Victoria Milan datingsite, alles op een rijtje
4.8 rating
De datingsite Flirtila.com, alles op een rijtje
4.8 rating
De voor- en nadelen van Meet-a-Milf.com