Review eHarrmony, een site voor jou?
4.3

Review eHarrmony, een site voor jou?

eHarmony objectief beoordeeld: de voor- en nadelen
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

eHarmony objectief beoordeeld: de voor- en nadelen

Voordelen

Discreet zoeken naar een geheime affaire
Nadelen

Gratis lid kan alleen maar een profiel aanmaken

Erg duur

Slechte reviews

Mogelijkheid om betrapt te worden


Hier kun je alles lezen over de datingsite eHarmony. eHarmony is een populaire site, maar heeft, zoals de meeste datingsites voor- en nadelen. Het gaat natuurlijk altijd om een persoonlijke keuze, maar met dit artikel hopen we je te helpen. We hebben we alle voor- en nadelen beschreven, zodat je een afgewogen keuze kunt maken of deze datingsite geschikt voor je is.

eHarmony.com is een datingsite uit Amerika, in het leven geroepen door dr. Warren, een klinisch psycholoog.  De datingsite beweert dat gemiddeld 4% van de huwelijken die per dag in de VS worden gesloten via eHarmony.com zijn ontstaan. De site lijkt zich voornamelijk te richten op Amerika, maar je kunt er een account kunt aanmaken vanuit ieder land in de wereld, dus ook België. Of je er veel Belgen zult aantreffen, kun je je afvragen.

De doelgroep van eHarmony

eHarmony is een datingsite voor iedereen die ouder is dan 18 jaar. eHarmony opereert wereldwijd, dus je kunt ook over de grens kijken naar een geschikte partner. Er is een goed evenwicht tussen man en vrouw op de site. Er wordt uitgegaan van de singles dat ze serieus op zoek zijn naar een relatie, dus als je op zoek bent naar een avondje plezier, kun je beter op andere datingsites kijken. De site heeft een religieuze inslag en is vooral gericht op singles die uiteindelijk willen trouwen.

Het inschrijvingsproces van eHarmony

Voordat je besluit een gokje te wagen op deze site, zul je even tijd moeten vrijmaken. Je start met het aanmaken van een account. Op de startpagina van de site is er een online aanmeldformulier. Hierin geef je aan of je een man of vrouw bent en of je op zoek bent naar een mannelijke of vrouwelijke partner.  Je vult ook nog je e-mailadres in en een wachtwoord naar keuze. De aanmelding moet je dan nog bevestigen.

Vervolgens begin je met het invullen van een zeer uitgebreide vragenlijst. In deze vragenlijst moet je eerst allerlei vragen over jezelf beantwoorden, zoals leeftijd, woonplaats en hobby’s. Daarna zul je flink wat vragen moeten beantwoorden over kenmerken die bij je passen. Het is de bedoeling dat je deze vragen zo eerlijk mogelijk beantwoordt, zodat je straks de beste matches kunt krijgen.

Het tweede deel gaat meer over het testen van je meningen of reacties in bepaalde situaties. De vragen worden nu wel iets interessanter en wat grappiger. Het is echt de bedoeling dat je dit zo eerlijk mogelijk invult om de beste matches straks te krijgen.

De site is ontwikkeld door een psycholoog en de site gebruikt al jaren de data om zo perfect mogelijke matches te krijgen. Dit is perfect als je in de VS woont, aangezien de meeste singles daar wonen die op de site staan ingeschreven. Het is niet bekend hoeveel Belgen zich hebben ingeschreven bij de site, maar dat zijn er waarschijnlijk niet heel veel. Daarnaast is het invullen van de vragenlijst is een behoorlijk lang proces. Het kan een hele tijd duren voordat je je profiel hebt afgemaakt.

eHarmony: een serieuze datingsite en gericht op trouwen

EliteDating profileert zich als een zeer serieuze datingsite. Alleen singles die op zoek zijn naar een relatie zijn aan het goede adres hier, alle one-night-stands en casual dating worden ontmoedigd. Ben je op zoek naar een avondje ongebonden seks, dan is dit zeker niet de plek waar je moet zijn. Ben je daarentegen in de fase gekomen dat je je wil settelen met een degelijke serieuze partner, dan kun je hier een kansje wagen, maar bedenk wel dat de kans erg klein is dat je een leuke knappe Belg tegenkomt die hier ook is ingeschreven. eHarmony beweert namelijk wel dat ze over de hele wereld actief zijn, maar is realistisch gezien voornamelijk gericht op de VS.  

Door de uitgebreide vragenlijst word je automatisch gekoppeld aan matches die goed bij je zouden passen. Hiermee kun je gaan chatten. Als er niks tussen zit, moet je wachten tot je nieuwe matches krijgt. Alleen eHarmony bepaalt wie er bij je past.  

De mogelijkheden van abonnementen en de tarieven

Voor een lidmaatschap bij eHarmony.com kom je op een bedrag van $ 15,95 per maand en dat moet je dan wel een jaar lang betalen. Dat is dus een bedrag van 191,50 dollar. Een gratis lidmaatschap is niet beschikbaar. Je kunt dus niet van tevoren bekijken of de site wat voor jou is en of er wel leuke singles beschikbaar zijn. Dat betekent dat je dus sowieso 191,50 dollar kwijt bent, ook al zit er niks tussen.

Voor Belgen die op zoek zijn naar de ware liefde die op een beetje redelijke afstand woont, is dit dus niet een heel geschikte site, tenzij je op zoek bent naar een partner in de VS. Daar zijn er genoeg leden van te vinden op de site. Dit in combinatie met de hoge abonnementskosten maakt de site dus niet erg geschikt voor Belgische singles op zoek naar de ware.

De voordelen van een betaald lidmaatschap op eHarmony

Als je toch hebt besloten om lid te worden van eHarmony, het dure abonnementsgeld hebt betaald en de lange vragenlijst hebt ingevuld, gaat eHarmony voor je aan de slag. Je krijgt dan matches toegestuurd die volgens eHarmony perfect bij je passen. Je kunt dus niet zelf op zoek gaan en lekker door profielen bladeren!

De matches die je hebt toegestuurd gekregen, kun je vervolgens benaderen. Mocht er niks tussen zitten, dan is het de bedoeling dat je rustig afwacht tot je nieuwe matches krijgt. Eigenlijk kun je eHarmony nog het beste vergelijken met een digitaal relatiebemiddelingsbureau. Zij zoeken het voor je uit en je geeft de controle uit handen. Het enige voordeel van een betaald lidmaatschap is dus dat er heel zorgvuldig singles worden uitgezocht voor je op basis van een soort psychologische test. Dat is dan tegelijk het nadeel, want je hebt er verder geen enkele zeggenschap over.

Veiligheid van eHarmony

eHarmony heeft een behoorlijk veilige site. De datingsite maakt gebruik van encryptie, SSL en diverse andere privacyregels. Dit betekent dat al je gesprekken, data, informatie en al je persoonlijke gegevens achter slot en grendel worden bewaard. Dit moet ook wel, want de site beschikt tenslotte over een zeer uitgebreid ingevulde vragenlijst en je wilt natuurlijk niet dat ze die gaan doorverkopen.

De website gebruikt ook verschillende manieren om de identiteit van elk lid te verifiëren. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat er geen nepprofielen in omloop zijn. Het hoge abonnementsgeld draagt daar natuurlijk ook aan bij.

eHarmony: denk goed na voor je overgaat tot een premium lidmaatschap.

Mocht je overwegen om lid te worden en er 191,50 dollar voor over hebben zonder de site uit te proberen, dan raad ik je aan om goed te overwegen of deze site echt wat voor je is. Je zult ten eerste moeten bedenken dat je bereid moet zijn om ook in de VS te zoeken naar een single, wil je succes hebben op de website. Verder moet je tijd en zin hebben om de vragenlijst in te vullen, want dat kost nogal wat tijd. Ook zul je, als je je eenmaal door de vragenlijst hebt heen geworsteld en je profiel ingevuld is, toch een beetje geduld moeten hebben. Je krijgt elke dag een paar matches. Als daar niks tussen zit, zul je geduldig af moeten wachten. Mocht je echt smachten naar een relatie en avond aan avond door profielen willen scrollen, dan is dit niet echt de site voor jou.

Samenvattend…

eHarmony is een goede keuze als je in de VS woont en zeer serieus op zoek bent naar een partner waarmee je wilt trouwen.  Je moet daarvoor wel een behoorlijk geldbedrag betalen, want eHarmony is één van de duurste datingsites. Ook zul je de tijd moeten nemen om het inschrijvingsproces te moeten doorlopen, want de uitgebreide vragenlijst kost je minstens een half uur en daarna moet je nog je profiel samenstellen. Daarnaast moet je heel veel geduld hebben om te wachten op goede matches. Het is wel een hele veilige site en je hoeft niet bang te zijn dat je betaalt voor nepprofielen. Ook kun je verzekerd zijn dat je data niet op straat komt te liggen.

Ben je eigenlijk helemaal niet op zoek naar een serieuze relatie en vind je het bedrag voor het lidmaatschap veel te hoog, dan kan je je beter inschrijven bij een goedkopere of zelfs gratis datingsite. Een mooi voorbeeld daarvan is Flirtila.com of Meet-a-Milf.com, waarbij je je gratis inschrijft en alleen betaalt als je actief berichten gaat uitzenden. Dit werkt dan met munten. Je koopt muntjes voor elke actie die je wilt doen, bijvoorbeeld een berichtje sturen. Geen actie is geen uitgave. Op deze manier zit je niet vast aan een duur abonnement. Je kunt op deze site zoeken naar een beschrijving van Flirtila.com en Meet-a-Milf.com.


eHarmony
Serieuze benadering
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
5.0
Aanmeldingsproces
4.0
Contact maken
4.0
Profielkwaliteit
4.0
App
4.3 Totale waardering
Dating Site Reviews
5.0 rating
GoHookup.com is trots op een grote gebruikersgroep in heel België
4.3 rating
eHarmony objectief beoordeeld: de voor- en nadelen
4.5 rating
Victoria Milan datingsite, alles op een rijtje
4.8 rating
De datingsite Flirtila.com, alles op een rijtje
4.8 rating
De voor- en nadelen van Meet-a-Milf.com